2011.08.18.
18:29

Írta: affiliate blog

Online pénzkeresés partnerprogramokkal, 2011

Ha valaki tud kereső-optimalizálni, akkor nem azzal foglalkozik, hogy másoknak az üzletét csinálja fel. Ha mégis, akkor igen drágán, komoly cégeknek, komoly project-eket csinál.

Ha Te is tudod, hogyan kell, akkor talán már kapizsgálod, hogy sokkal többet kereshetsz akkor, ha a saját termékedet árulod, vagy a saját partnerprogramjaiddal keresel pénzt. Persze nem azt mondom, hogy hülye aki nem így csinálja, vagy nem csak ezt csinálja. Nyilván lehet szeretni a linképítést :)

Szóval egy olyan országban élünk, ahol meg kell élni... abból ami van. De ha valaki sikeres ezen a téren, akkor feltétlen tanuljon meg angolul, mert sokkal több benne a potenciál. Ha angol nyelvterületen tudsz értékesíteni, akkor nemzetközi szintre emelted a vállalkozásod. Már ha online üzletben gondolkodunk.

Nekem ez nem kérdés, mert már évek óta benne vagyok a témában. Ma már rengetegen gondolkodnak internetes vállalkozásban, és mivel ez egy erősödő tendencia, valószínűleg egyre több és több internetes cucc lesz. Interneten árulnak, interneten keresztül megy a rendelés, stb, stb...

Vagyis az affiliate világ is még nagy lépés előtt áll, ugyanis akiknek eddig még nem volt partnerprogramjuk, a közösségi média világában már mindenképpen érdemes mérlegelniük a helyzetet. Pláne azért is, mert hamarosan megtelik a tetszik küszöb, és az emberek már nem fognak egykönnyen lájkolgatni minden újabb reklámoldalra.

Új korszak, a közösségi média és az affiliate marketing

Na már most kérem, arról van itt szó, hogy a közösségi média sokkal nagyobb teret nyit a partnerprogramokon keresztül a cégeknek az emberekig való eljutásában.

Eddig ugye a partnerprogramok webmesterekkel dolgoztak. Habár már jóideje nem olyan nagy kiváltság "webmesternek lenni", eddig érdekesség volt az, hogy valaki az interneten, valami "partnerprogrammal, vagy mivel" pénzt keressen.

Most már nem kell csodabogárnak lenni, még csak bloggernek sem. A Facebook és a Twitter korában egészen új a szitu.

Ha nagy közönséget tudsz megszólítani, és megtalálod a hozzád-illő termékeket / szolgáltatásokat, akkor kaszálhatsz. De ha csak kicsit okos vagy, és kevés a közönséged, akkor is ki lehet hozni belőle valamit.

Aki nagyban van, az nagyban nyomja...

A Facebook és a Twitter már dübörög, de még mindig tartogat újdonságokat az internet. Olyan változások, amik egészen más irányba viszik a dolgokat. Mindenesetre a Facebook és Twitter most olyan húzó szerepet kapnak az online értékesítésben, ami alapvetően új irányt mutat.

Lájkoljam, vagy már unom?

Oké, lehet még ezt csinálni. Egy facebook oldal, a tuti kis landing page, még az email címet is felvesszük. Ez rendben van. Aztán eladjuk, amit eladunk. De a lájkolási küszöb lassan betelik.

Az emberek annyira kapják a facebook-on a cuccost, és egyre többet és többet kapnak. Lassan elfogy a lájkolási kedvük, és amik eddig átcsúsztak valahogy, most már kevesek lesznek nekik.

De persze mindig lehet ezzel ügyeskedni. Ha elég érdekes a történet, akkor működik. Nyilván a jó marketing, mindig jó marketing. De ha elfogy a lájkolási kedv, akkor már nem fog becsúszni a fanta. Pláne mert még utáljuk is, mert multi. Szóval valami okosság kell.

Ha affiliate témában gondolkodunk... (ébresztő!!! ez a téma), akkor viszont nehéz lesz becsúszni. Egy nagy kóceráljal is, de egy termék, vagy termékcsoport alapján pedig még nehezebb. Szóval marad a személyes ajánlás.

Az affiliate téma picit hasonlít az MLM-re, már ha vannak benne szintek. Mert az affiliate, új affiliate-et is hozhat. És ha sok szint van, akkor egy-egy új programmal nagyot lehet kaszálni.

De ha nincs benne MLM, csak eladni kell, akkor is ez lesz a befutó téma. Ugyanis kicsit tényleg megváltozik a helyzet.

Eddig csak a nagyoknak voltak affiliate programjaik

Most viszont itt a helyzet, amikor érdemes a kicsiknek is belevágni. Lokális szinten is. Akármilyen vállalkozásnak is érdemes lehet.

Tudom, tudom, nem fér bele az árba! Pedig most muszáj beleerőszakolni, még akkor is, ha emiatt árat emelsz. Hogy miért? Mert még így is ezerszer jobban jársz.

  • Tehát van egy vállalkozásod
  • Nincsenek ügyfeleid, azzal megy el az idő, hogy őket hajkurászod
  • Nincs pénzed felvenni valakit, aki hajtja a melókat
  • Akkor kitalálod a partnerprogramod és nyomatod

Mondjuk van egy 20.000 Ft-os szolgáltatásod. Emeld fel csak 25.000 Ft-ra, és adj egy ötöst annak, aki a melót hozta!

Elindítod a programodat a neten, és az emberek megcsinálják helyetted. Kereső-optimalizálnak neked, elterjesztenek a facebook-on, blogolnak neked, stb.

Szóval, ha okosan csinálod, akkor mindezzel felépítheted a vállalkozásod úgy, hogy közben nem kell aggódnod az ügyfelek miatt. Ez százszor jobb, mint bármi...

Már gondolkodsz rajta, hogyan indítsd be a saját partnerprogramod? Itt a blogban érdemes keresgélni, mert sok érdekes infót kapsz még!

Szólj hozzá!

Címkék: affiliate

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingaffiliate.blog.hu/api/trackback/id/tr723163294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása